Hensynsløshed

Smileyer sniger sig ind i danskstilen (dr)

Anderledes skeptisk er Ole Hyltoft, der er forfatter og næstformand i DR’s bestyrelse. For selvom han har det fint med, at der bliver optaget nye ord i sproget, kalder han det et problem, når det fører til sjusk.

– Vi skal bevare en vis konservatisme i sproget af hensyn til kommunikationen mellem generationer. Der er nogle normer, der er kommet i skred. Jeg bliver irriteret, når jeg modtager en mail med 25 stavefejl, fordi nogle mener, at man ikke skal gøre sig umage, når man henvender sig til andre. Det er hensynsløst og svarer til, at man kommer til fest i træningstøj, siger Ole Hyltoft.

Man fristes til at spørge hvor Ole Hyltofts hensyn er til de mange som døjer med at kunne lære at skrive standard dansk fordi at stavemåderne er så åndssvage? Hvorfor skulle man tage hensyn til om OH bliver sur over at man laver stavefejl? Han kunne jo tydeligvis godt læse hvad der stod. Eller mener han bare, at det er godt at det er langsommeligt at kommunikere? For det er prisen for at bruge tid på at rette stavefejl.

PS. Folk kommer rent faktisk til fester i træningstøj. 😉